Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στη Μεγάλη Παναγία

Μετά από ένα χειμώνα γεμάτο δυνατές κραυγές και μελωδικούς ψιθύρους, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με τους εξαίρετους μουσικούς του είναι εδώ για να ζωντανέψει τις βραδιές μας και να ηλεκτρίσει τη διάθεση μας!!!

Και αυτό το καλοκαίρι ο Βασίλης πιο επίκαιρος από ποτέ… βρίσκει την αλήθεια μέσα στα τραγούδια… ντύνει με όμορφες μελωδίες τις σκέψεις μας… δίνει ρυθμό στις ανησυχίες και μας παρασύρει σε μουσικές διαδηλώσεις που κανείς δεν πρέπει να λείψει…

Μαζί του, η δυναμική παρουσία της Τάνιας Κικίδη, που ενώνει «Δύση και Ανατολή» με την κρυστάλλινη φωνή της και φωνάζουν μαζί «Πόσο μου λείπεις…»
Όσο οι «σωτήρες» παίζουν το δικό τους παιχνίδι για τις δικές μας ζωές εμείς δηλώνουμε παρών… στέλνουμε τα δικά μας χαιρετίσματα… κρατάμε την ουσία… ονειρευόμαστε και δηλώνουμε με βεβαιότητα πως

Αρχίζει η μεγάλη σφαγή στο Δημόσιο. Με μόρια οι απολύσεις...


Αρχίζει η μεγάλη σφαγή στο Δημόσιο από τους οργανισμούς που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν, καθώς μόνον ένας στους δέκα από τους 7.000 υπαλλήλους που υπηρετούν εκεί θα πάρει τελικά το εισιτήριο της μετάταξης.
Οι υπόλοιποι θα μπουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας με μειωμένες αποδοχές για έναν χρόνο και στη συνέχεια θα απολυθούν, διατηρώντας απλώς το δικαίωμα να γίνουν με... προτεραιότητα συμβασιούχοι στο Δημόσιο. Τα κριτήρια με τα οποία θα γίνουν οι μετατάξεις έχουν να κάνουν με τις σπουδές, την προϋπηρεσία, την ηλικία και την οικογενειακή κατάσταση κάθε υπαλλήλου, ενώ την όλη διαδικασία επιλογής θα εγγυηθεί το ΑΣΕΠ. Ολα τα παραπάνω προβλέπονται σε νομοσχέδιο που έχει καταρτίσει ο

32 οι ανεξέλεγκτες χωματερές στη Βόρεια Ελλάδα-6 στη Χαλκιδική



Είκοσι μία ανεξέλεγκτες χωματερές παραμένουν ενεργές στην Κεντρική Μακεδονία κι άλλες 11 στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, βάσει των επίσημων στοιχείων της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης.

Στην Κεντρική Μακεδονία τον τελευταίο χρόνο έκλεισαν 19 χώροι ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), οι οποίοι μάλιστα αποκαθίστανται και προχωρούν και μια σειρά αναπλάσεων. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αδυναμία ελέγχου όσων δημιουργούν νέες χωματερές, αυτοσχέδιες, σε όλη την ύπαιθρο της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να αποφύγουν το κόστος της ορθής διαχείρισης των σκουπιδιών.

Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Θύμιος Σώκος, έχει ήδη

Τι «σιχαίνονται» τα κουνούπια στους ανθρώπους!

Τα κουνούπια βρίσκουν ορισμένους ανθρώπους "ακαταμάχητους", ενώ η οσμή κάποιων άλλων πιο τυχερών ατόμων τα απωθεί, με αποτέλεσμα μερικοί να δέχονται ανελέητες επιθέσεις από τα μικροσκοπικά έντομα, την ίδια στιγμή που άλλοι κοιμούνται ήσυχα τα βράδια του καλοκαιριού.
Τα δύσοσμα χημικά που υπάρχουν στον ιδρώτα των τυχερών αυτών ανθρώπων, έχουν αναγνωρισθεί από τους ερευνητές οι οποίοι δοκιμάζουν την αποτελεσματικότητά τους σαν φυσικά εντομοαπωθητικά. Όλοι μας παράγουμε ένα μείγμα από χημικές ουσίες με έντονη οσμή στον ιδρώτα μας. Κάποιες από αυτές, όπως για παράδειγμα το γαλακτικό οξύ, προσελκύουν τα διάφορα κωνωποειδή.
Τα άτομα τα οποία δεν δέχονται επιθέσεις εντόμων

ΕΡΩΤΑΣ!!!