Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

“Τα δένδρα πεθαίνουν όρθια”


Η αυλαία του Ακάνθιου Τέττιξ έπεσε… η παράσταση τελείωσε… με ένα καταπληκτικό έργο που μας συγκίνησε όλους. “Τα δένδρα πεθαίνουν όρθια” του Αλεχάνδρο Κασόνε από την θεατρική ομάδα του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου. Το χειροκρότημα παρατεταμένο και τα μπράβο ατελείωτα.
Ανεβήκαμε στο σανίδι σαν «καινούριοι και άπειροι ηθοποιοί»… παλέψαμε με ατέλειες και λάθη… όμως τα καταφέραμε…
ανεβάσαμε μια αξιόλογη και αξιοπρεπή «παράσταση».
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους

Κάντε έρωτα… κάνει καλό στην υγεία!


Τους καλοκαιρινούς μήνες τους έχουμε συνδέσει με διακοπές, χαλάρωση, αλλά και με ερωτικές περιπέτειες. Ερευνητές από το Νοσοκομείο της Βοστώνης των ΗΠΑ, διαπίστωσαν πως ο καλοκαιρινός ήλιος συμβάλει στην παραγωγή διπλάσιας ποσότητας της ορμόνης τεστοστερόνη και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη λίμπιντο. Η επιστημονική εξήγηση είναι πως οι ακτίνες του ήλιου, προκαλούν την παραγωγή της βιταμίνης D, η οποία με τη σειρά της αυξάνει την παραγωγή της εν λόγω ορμόνη.

Αν πάλι δεν σας έπεισε η μελέτη των Αμερικανών, μια άλλη

2ΗΜΕΡΟ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ


Τα νεανικά γκρουπ REPLAY και HIGH HATS που αποτελούνται από πρώην και νυν σπουδαστές του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ παρουσίασαν την δουλειά τους σε δύο εκπληκτικές συναυλίες.Στις 30 Ιουλίου στην παραλία της Αθύτου "Πούντα" προσκεκλημένοι από φορείς της Αθύτου στη "Βραδιά Νεολαίας".Στις 31 Ιουλίου προσκεκλημένοι από τον "Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ" Ν. Μουδανιών στο Beach Bar SIESTA στα Ν. Μουδανιά.Και στις δύο Συναυλίες τα παιδιά είχαν πολύ καλή παρουσία και εντυπωσίασαν όσους τις παρακολούθησαν.

Συγχαρητήρια παιδιά και σ΄ανώτερα!!!!!Τα γκρουπ αποτελούνται από τους:
REPLAY: Αντώνη Φωτιάδη (τραγούδι, σαξόφωνο),Θοδωρής Παπαμέτης και Νικος Ματθαίου (κιθάρες), Χρυσόστομος Μαργαρίτης (πλήκτρα), Χαράλαμπος Μαυροφρύδης (μπάσο), Περικλής Παυλής (ντραμς)
HIGH HATS: Θωμάς Χαλκιάς (τραγούδι), Παναγιώτης Μαραγκός και Γιώργος Μουλικάς (κιθάρες και τραγούδι), Αντώνης Φωτιάδης (σαξόφωνο, πλήκτρα, τραγούδι), Γιάννης Αποστολίδης (μπάσο), Νίκος Ευτάτογλου (ντραμς).

kentrotexnissynthesi.blogspot.com απο 3feeet.blogspot.com

Η Ρουμάνα σύζυγος πολιτικού που κάνει καριέρα στο μόντελινγκ


H Valentina Pelinel το μοντέλο από τη Ρουμανία ανάβει φωτιές στον ανδρικό πληθυσμό της Τσεχίας. Η ξανθιά καλλονή πόζαρε στο φακό του Cosmin Gogu για το εξώφυλλο του τσεχικού FHM για το τεύχος του Αυγούστου.

Η Valentina που είναι σύζυγος του Ρουμάνου επιχειρηματία και πολιτικού Cristian Boureanu έδειξε την πιο σέξι της εκδοχή στο ανδρικό κοινό. Με εσώρουχα που αναδείκνυαν τα πλούσια προσόντα της το μοντέλο απέδειξε ότι μπορεί να εργάζεται στο χώρο του μόντελινγκ αν και είναι σύζυγος πολιτικού.

Η Valentina έχει φωτογραφηθεί για πολλά ανδρικά περιοδικά ενώ έχει λάβει μέρος και σε πολλές επιδείξεις μόδας.


protothema.gr

Με κλειστά σχολεία λόγω απεργιών από Σεπτέμβριο

Αποφασίζουν ΔΟΕ, ΟΛΜΕ
Κλειστά, όπως φαίνεται, θα παραμείνουν τα σχολεία από την πρώτη ημέρα έναρξης της φετινής σχολικής χρονιάς, στις 12 Σεπτεμβρίου, αφού τόσο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας όσο και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης προσανατολίζονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας.
«Κόκκινο πανί» για τη ΔΟΕ αποτελεί η πρόσφατη ανακοίνωση για την περικοπή του κινήτρου απόδοσης με αναδρομική ισχύ από 1ης Ιουλίου. Η ΟΛΜΕ, από την πλευρά της, διαμαρτύρεται για την περικοπή του επιδόματος εξομάλυνσης και τις κρατήσεις που από χθες ισχύουν υπέρ ανέργων. Ακόμα αντιδρά στο ότι οι προσλήψεις καθηγητών θα είναι μειωμένες
kathimerini.gr

Σφραγίδα με ιερογλυφική γραφή ανακαλύφθηκε στην Κρήτη

Μαζί με εκατοντάδες άλλα ευρήματα, σε ανασκαφή σε ιερό του όρους Βρύσινα
Πρόκειται για μία λίθινη τετράπλευρη σφραγίδα από βαθυκόκκινο ίασπη, η οποία φέρει εγχάρακτα σημεία της μινωικής ιερογλυφικής γραφής και στις τέσσερις επιφάνειές της. Το εύρημα είναι εξαιρετικά σημαντικό, αφού αποτελεί τη μοναδική έως τώρα απόδειξη της παρουσίας της αρχαιότερης γραφής των μινωιτών στη δυτική Κρήτη.
Η σφραγίδα ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφής στο μινωικό ιερό κορυφής του όρους Βρύσινα, που υψώνεται νότια της πόλης του Ρεθύμνου, η οποία διήρκεσε από τις 4 έως τις 15 Ιουλίου του 2011.
Η συγκεκριμένη ανασκαφή ξεκίνησε το

Στο στόχαστρο τα μεγάλα πιστωτικά υπόλοιπα ΦΠΑ


Φοροελέγχους εξπρές σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών για να κλείσει τις «τρύπες» στα έσοδα. Σε εγκύκλιο που απέστειλε προς τις εφορίες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Π. Οικονόμου, προβλέπονται 15 διαφορετικά κριτήρια ελέγχου.
Στο στόχαστρο είναι οι εταιρείες που έχουν:
* Κατασχεθέντα βιβλία και στοιχεία ή φορολογικές ταμειακές μηχανές ή φορολογικούς μηχανισμούς.
* Απώλεια βιβλίων και

Συνεχίζουν για τρίτη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί.


Αμετακίνητοι παραμένουν στις θέσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι συνεχίζουν για τρίτη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους σε όλη την Ελλάδα αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους. Η κρίση κλιμακώνεται και από την πλευρά της κυβέρνησης, με τον υπουργό Υποδομών Γ. Ραγκούση να ζητάει με εγκύκλιο την επιβολή διοικητικών κυρώσεων και αφαίρεση αδειών σε όσους προβαίνουν σε κατάληψη εθνικών οδών και παρακωλύουν τη συγκοινωνία. Ωστόσο φαίνεται ότι μπορεί να υπάρξει μια διέξοδος καθώς κυβερνητικά στελέχη αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο της επανάληψης των διαπραγματεύσεων με το θέμα της εφαρμογής των πληθυσμιακών κριτηρίων με τρόπο τέτοιο που δεν θα κλείνει το επάγγελμα. Σήμερα ο Γιάννης Ραγκούσης θα ενημερώσει για το ζήτημα των αυτοκινητιστών την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, έπειτα από αίτημα βουλευτών της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Έξω από το υπουργείο Μεταφορών στη

Μοιραία βουτιά για 9χρονο

Το αγοράκι διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε απλά ο θάνατός του

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα 9χρονο αγοράκι στην Παραλία Κατερίνης, όταν κατά την διάρκεια καλοκαιρινού μπάνιου ξέφυγε από την προσοχή των γονιών του και, όταν εντοπίστηκε, δεν είχε τις αισθήσεις του.

Το αγοράκι διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε απλά ο θάνατός του
Οπως έγινε γνωστό, ναυαγοσώστης της παραλίας τού πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες, αλλά όταν διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, διαπιστώθηκε απλά ο θάνατός του

ΛΟΓΩ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Χωρίς νερό αύριο το κέντρο της Θεσσαλονίκης


Χωρίς νερό αύριο το κέντρο της Θεσσαλονίκης
Διακοπή νερού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, για περίπου τέσσερις ώρες, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας εργασιών που θα πραγματοποιήσουν συνεργεία της ΕΑΥΘ στο αντλιοστάσιο της Ευαγγελίστριας.
 Οι εργασίες, που κρίνονται απαραίτητες, θα εκτελεστούν από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και θα καταβληθούν προσπάθειες για τη μικρότερη ενόχληση των καταναλωτών.

ethnos.gr

Δάνειο 400 εκατ. ευρώ για να πληρωθούν οι συντάξεις

Δάνειο 400 εκατ. ευρώ για να πληρωθούν οι συντάξεις

Η δραματική προειδοποίηση της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ, ότι τον Αύγουστο θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας για την πληρωμή ανελαστικών υποχρεώσεων, όπως οι συντάξεις, υποχρεώνει τη διοίκηση του Ιδρύματος να προσφύγει άμεσα σε δανεισμό ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Η δραματική προειδοποίηση της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ, ότι τον Αύγουστο θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας για την πληρωμή ανελαστικών υποχρεώσεων, όπως οι συντάξεις, υποχρεώνει τη διοίκηση του Ιδρύματος να προσφύγει άμεσα σε δανεισμό ύψους 400 εκατ. ευρώ. Με το σχέδιο "έκτακτης ανάγκης" που εκπονήθηκε για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, το ΙΚΑ θα αντλήσει ρευστότητα με δύο τρόπους.
Στις 17 Αυγούστου θα βάλει ως "ενέχυρο" ομόλογα του Δημοσίου αξίας 200 εκατ. ευρώ, τα οποία βρίσκονται σήμερα στο χαρτοφυλάκιό του, για να λάβει μετρητά μέσω συναλλαγών repos 70 ημερών από