Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Η Δημοσκόπηση του Halkidiki-POST



"Πως κρίνετε την εικόνα της Δημοτικής σας Αρχής;"

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 2/11 τα μεσάνυχτα.

Ακολουθούν τα μέχρι στιγμής ποσοστά


"Πως κρίνετε την εικόνα της Δημοτικής σας Αρχής;"

Η συμφωνία του “κουρέματος”: μια ακόμα μεγαλειώδης τρύπα στο νερό...


του Γιάνη Βαρουφάκη
Καθώς ο βόμβος της συζήτησης σχετικά με το τι ακριβώς σημαίνει η νέα «συμφωνία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της κρίσης αντηχεί ακόμα στ’ αυτιά μας, έπειτα από μια μακρά νύχτα κατά την οποία παρακολουθούσαμε γεμάτοι ανησυχία τις διαπραγματεύσεις των ηγετών μας, είναι εξαιρετικά εύκολο να χάσουμε από τα μάτια μας τη μοναδική αλήθεια για τη νέα αυτή εξέλιξη στο σήριαλ της κρίσης του ευρώ: δεν υπήρξε καμιά συμφωνία.
Η Ευρώπη είχε δεσμευτεί να δώσει μια μακρόπνοη λύση σε τρία αλληλοσυνδεόμενα προβλήματα: τον τραπεζικό της κλάδο που καταρρέει, το πρόβλημα του ιταλικού και του ισπανικού δημόσιου χρέους (με τις εν δυνάμει καταστροφικές επιπτώσεις του στη βαθμολογία της Γαλλίας με ΑΑΑ), καθώς και τη ρημαγμένη ελληνική οικονομία. Κανένα από τα τρία αυτά προβλήματα δεν αντιμετωπίστηκε, έστω και

Εννέα στις 10 τράπεζες λένε «ναι» στο «κούρεμα» του χρέους


Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο διευθυντής του IIF Τσαρλς Νταλάρα στην προοπτική της εθελοντικής απώλειας του 50% της αξίας των ελληνικών κρατικών ομολόγων από τις τράπεζες. Μάλιστα, χαρακτήρισε ιστορική τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι η ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών «χρύσωσαν» το χάπι που έπρεπε να «καταπιούν» οι τραπεζίτες. 

Τουλάχιστον εννέα στις 10 τράπεζες είναι πιθανόν να δεχτούν «κούρεμα» 50% στο ελληνικό χρέος δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα.

Μιλώντας σε γερμανική εφημερίδα ο Νταλάρα αναφέρθηκε στις

Μπαρόζο: «Κατ’ εξαίρεση» έγινε το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους


Το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους έγινε «κατ’ εξαίρεση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ είπε ότι τα οικονομικά προβλήματα που δημιούργησε η κρίση χρέους στην ευρωζώνη θα ρυθμιστούν σε δύο με τρία χρόνια.


Σε συνέντευξή του στο πορτογαλικό περιοδικό Expresso, ο πρόεδρος της Κομισιόν σημειώνει ότι «η περίπτωση της Ελλάδας είναι μοναδική και αποτελεί εξαίρεση» και πως «όλες οι κυβερνήσεις δεσμεύθηκαν να μην καταφύγουν σε μια τέτοια ενέργεια».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία τόνισε χθες ότι πρέπει να αποτραπεί το ενδεχόμενο άλλες χώρες να ζητήσουν μείωση του

Σκάνδαλο με τηλεφωνήματα σε «ροζ» γραμμές από ίδρυμα!

Μια  χαρά περνούσαν κάποιοι διοικητικοί υπάλληλοι σε κοινωνικό ίδρυμα της Λέσβου, «φουσκώνοντας» τους λογαριασμούς του ΟΤΕ με αδιάκοπα τηλεφωνήματα σε «ροζ» γραμμές! Δεν σκέφτηκαν, όμως, ότι οι λογαριασμοί θα έφταναν στον διοικητή του ιδρύματος, που κόντεψε να πάθε εγκεφαλικό όταν είδε το συνολικό ποσό!

Το  σύνολο του λογαριασμού, που  ως τότε ήταν μερικές δεκάδες  ευρώ, έφτανε τα 4.000! Έτσι, ο διοικητής  κάλεσε το προσωπικό και ζήτησε να συνδράμουν όλοι για την πληρωμή του ποσού. Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν, αφού ήταν προφανές ότι πρόσβαση στα τηλέφωνα είχαν μόνο διοικητικοί υπάλληλοι. Ο διοικητής το δέχθηκε, αλλά απείλησε να διατάξει ΕΔΕ για να βρεθούν οι «θερμόαιμοι» υπάλληλοι.

Ένας από τους υπαλλήλους παραδέχθηκε ότι αυτός καλούσε τηλεφωνικές συνδέσεις με «ροζ» γραμμές, αλλά υπέδειξε μια συγκεκριμένη συσκευή από την οποία είχαν γίνει τηλεφωνήματα αξίας περίπου 800 ευρώ και αρνήθηκε κατηγορηματικά να χρεωθεί τα υπόλοιπα! Ωστόσο, κανείς άλλος δεν είχε το θάρρος να ομολογήσει κι έτσι ο διοικητής έδωσε μια χρονική προθεσμία, στο τέλος της οποίας θα προχωρήσει σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να βρει και τους υπόλοιπους δράστες.



Πηγη:www.protothema.com

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή


Τα ξημερώματα της Κυριακής όλοι οι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα γυρίσουν τα ρολόγια τους μία ώρα πίσω. Στις 03.00 το πρωί οι δείκτες πρέπει να δείξουν 02.00 εξοικονομώντας μια ώρα ύπνου για όλους τους κατοίκους της Ένωσης. 

Η αλλαγή της ώρας από θερινή σε χειμερινή εφαρμόστηκε πρώτη φορά το 1973, έπειτα από την πετρελαϊκή κρίση ώστε να εξοικονομείται ενέργεια, αξιοποιώντας το ηλιακό φως. 

Δεν λείπουν φυσικά και αυτοί που αντιτίθενται στην αλλαγή ώρας, όπως το γαλλικό σωματείο «Ached» (Association contre l'heure d'été double – σωματείο κατά της διπλής θερινής ώρας) που υποστηρίζει πως η αλλαγή στους δείκτες των ρολογιών μπορεί να προκαλέσει διαταραχές λόγω της έλλειψης ύπνου.

Η κρίση δεν έχει τελειώσει

Λίγες μόλις ημέρες πριν ο Ζαν – Κλοντ Τρισέ παραδώσει τα ηνία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στον Ιταλό Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα “Le Monde” κάνει απολογισμό του έργου του σε μια από τις κρισιμότερες περιόδους της ευρωζώνης και εμφανίζεται αισιόδοξος για το μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Ο κύριος Τρισέ υπεραμύνεται των αποφάσεών του να αγοράζει ομόλογα προβληματικών χωρών, δηλώνοντας στη γαλλική εφημερίδα πως η πολιτική της ΕΚΤ μπορεί να έμοιαζε τολμηρή για τη Γερμανία, αλλά έμοιαζε ελάχιστα τολμηρή για άλλες χώρες. Απατώντας στην ερώτηση του Γάλλου δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας ευρωπαϊκής αρχής επί οικονομικών θεμάτων ο κ. Τρισέ δηλώνει πως ευελπιστεί στην