Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Κακο συναπαντημα στον Στανο

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011 ο Πολιτιστικός Σύλλογος σε συνεργασία με τον Α.Σ «ΘΥΕΛΛΑ» Στανού Χαλκιδικής διοργανώνουν reggae βραδιά στο Δημοτικό Σχολείο Στανού.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :


·         ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ live
·         Οπτικοακουστικό αφιέρωμα στον BOB MARLEY για τα 30 χρόνια από τον θάνατο του
·         After reggae PARTY.


Oι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
                    
τιμή εισόδου : 6 ευρώ (για την οικονομική ενίσχυση των Συλλόγων)


Για τους φίλους μας που θα
έρθουν από μακριά θα υπάρχει χώρος για ελεύθερο camping στο γήπεδο Στανού.




τηλεφωνά επικοινωνίας: Πολιτιστικός Σύλλογος - Αννα 6982 151 827
                                    Αθλητικός σύλλογος    - Βασίλης 6939 208 585
                                   


Λίγα λόγια για το ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ


Τα τελευταία 7 χρόνια το κακό συναπάντημα εξελίχθηκε σταδιακά σε 9-μελή reggae μπάντα. Στοιχεία του ο  κοινωνικός-άμεσος ελληνικός στίχος και οι dub αυτοσχεδιασμοί. reggae που παίζουν δεν μοιάζει πολυ με την παραδοσιακή καθώς μέσα της έχουν εισχωρήσει επιρροές (hiphop,funk,disco,break κ.α)  . Αφετηρία για τις πρώτες συναυλίες υπήρξαν διάφορα αντιρατσιστικά και πολιτιστικά festivals στην βόρεια ελλάδα καθώς και συναυλίες σε πανεπιστημιακούς  χώρους. Τον  Ιούνη του 2008 κυκλοφόρησαν το ομώνυμο  πρώτο τους cd ως μπάντα ,χωρίς label το οποίο εξαντλήθηκε. Έχουν εμφανιστεί ως support live σε κορυφαίες μπάντες της παγκόσμιας reggae σκηνής (groundation,dub inc..) καθώς και σε πολλαπλά  festivals σε χωριά και πόλεις της ελλάδας .

  Την Παρασκευή 26 Αυγούστου θα παίξουν στον Στανό  Χαλκιδικής με ένα πλήρες πρόγραμμα περιλαμβάνοντας κυρίως δικά τους κομμάτια αλλά και διασκευές. Μερικά από τα πιο γνωστά τους κομμάτια είναι τα «Απαγορεύεσαι» , «Μεγάλο Αφεντικό» , «Μπανανιά». Η Dub μουσική ως εξέλιξη της reggae φαίνεται να τους έχει στιγματίσει στα επόμενα βήματα τους , ένα από τα οποία είναι το νέο cd που αναμένεται σύντομα και περιλαμβάνει  πολλά από τα κομμάτια που θα ακουστούν στα επόμενα live .
 Το Κακό Συναπάντημα αποτελούν σήμερα οι: 
Ste (lyrics,vocs,guitar) ,Northical (lyrics,vocs,samples,dubs) 
,Natural (bass), Lorrd (drums), Myta (guitar) ,Baglan (keys) ,
Lemon (percussion) ,Vaso (vocs,flute) ,Steve (sound engineer).

Μιχάλης Κακογιάννης, the Greek


Ο σκηνοθέτης που, χωρίς να αντιγράψει, χωρίς να νοθεύσει, ύμνησε τη χώρα του και τον λαό της μέσα από τις αντιφάσεις του
Της Μαριας Kατσουνακη
Μια φράση δεν ταιριάζει καθόλου στον Μιχάλη Κακογιάννη. Την προφέρει στο τέλος του «Βυσσινόκηπου» ο γερο-υπηρέτης Φιρς, ενώ από μακριά αντηχεί το τσεκούρι των ξυλοκόπων που κόβουν τις βυσσινιές: «Πέρασε η ζωή σαν να μην την έζησα». Πέθανε την περασμένη Δευτέρα, σε ηλικία 90 ετών, ανήκοντας στους προικισμένους και προνομιούχους της τέχνης και της ζωής. Το έργο του αναγνωρίστηκε διεθνώς, εξαρχής, διακρίθηκε, βραβεύτηκε, τιμήθηκε, είδε τη δουλειά του να αποδίδει καρπούς, εισέπραξε πολλή αγάπη, έκανε τις καλλιτεχνικές επιλογές που ήθελε χωρίς εκπτώσεις. «Ξέρω ότι υπήρξα συνεπής έστω και χωρίς οικονομικά οφέλη. Εχω χρηματοδοτήσει πολύ τις δραστηριότητές μου τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο», είχε πει σε παλαιότερη συνάντησή μας.
Από τον «ήσυχο επαρχιωτισμό της γενέτειράς του, της

«Δεν θα ψηφίσω το πακέτο στήριξης» Συνέντευξη Σαμαρά στην «Κ»

Αποφασισμένος να μη μεταβάλει στάση και να αρνηθεί στη Βουλή θετική ψήφο στο νέο πακέτο χρηματοδοτικής στήριξης που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες, δηλώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς. «Οσο αρνούμαι να συναινέσω στο λάθος, τόσο αφήνω ανοικτή την προοπτική μιας συνολικής επαναδιαπραγμάτευσης» σημειώνει, επιμένοντας ότι αν η κυβέρνηση θέλει να επαναδιαπραγματευθεί αλλαγή του οικονομικού μείγματος εκείνος θα συνδράμει αμέσως. Αξιολογώντας τις προβλέψεις της συμφωνίας, ο κ. Σαμαράς εκτιμά πως η Ελλάδα υφίσταται τη ρετσινιά της «επιλεκτικής χρεοκοπίας για πολύ μικρό κούρεμα». Επιπλέον, ανησυχεί ότι οι αγορές θα εξακολουθήσουν να θεωρούν το ελληνικό χρέος ως μη βιώσιμο και θα αρχίσουν να προεξοφλούν και νέα αναδιάρθρωση. Παράλληλα, κάνει λόγο για «βρώμικη προπαγάνδα» κατά της Ν.Δ. και των θέσεών της σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και το άνοιγμα των επαγγελμάτων. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απορρίπτει κατηγορηματικά ότι το αίτημά του για πρόωρες εκλογές εδράζεται στις βελτιωμένες δημοσκοπήσεις.
πηγη: Kathimerini.gr

Σταθερή η ανεργία στην Ευρώπη, στα ύψη στην Ελλάδα

Στο 9,9% παρέμεινε και τον Ιούνιο το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη. Σταθερό ήταν και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου διαμορφώθηκε στο 9,4%. Αντιθέτως, στην Ελλάδα, όπου σημειώνεται ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας πανευρωπαϊκά, η αύξηση είναι ανεξέλεγκτη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), στη χώρα μας η αύξηση των ανέργων ως ποσοστό επί του εργατικού δυναμικού είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη, καθώς μεταξύ 2010 και 2011 (τελευταία στοιχεία για Μάρτιο) από το 11% η ανεργία εκτοξεύτηκε στο 15%. 

Με βάση την τελευταία δημοσίευση της Ελληνικής

Δίκαιο φορολογικό σύστημα υπόσχεται ο Βενιζέλος

Εννέα αρχές βάζει πάνω στο τραπέζι η κυβέρνηση
To... ιδανικό φορολογικό σύστημα υποσχέθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος στην εκδήλωση για την έναρξη του διαλόγου για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα αποκλείοντας παράλληλα μειώσεις φόρων που δεν θα αντισταθμίζονται με μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των φόρων κεφαλαίου. Τόνισε πως στόχος είναι να στηρίζει την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη, να είναι δίκαιο και να αποκαθιστά το έλλειμμα κοινωνικής δικαιοσύνης, που υπάρχει στην Ελλάδα ενώ ταυτόχρονα θα πείθει τον πολίτη πως το νόμιμο συμφέρει. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα χρησιμοποιεί τα τελευταία μέσα της τεχνολογίας, θα στηρίζεται στη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (λογιστές, δικηγόροι), θα συμπεριλαμβάνει τεχνογνωσία από την τρόικα και θα φέρνει αυτοματοποιημένους ελέγχους.
Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως

Η Britney επέστρεψε… σέξι!

 Μπορεί όταν άρχισε την περιοδεία της τον Ιούνιο να ήταν κάπως… εκτός φόρμας και τα κουστούμια της να της ήταν λίγο στενά αλλά το βράδυ της Παρασκευής στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν, η Britney άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό με τους σέξι κοιλιακούς της και τα καλλίγραμμα πόδια της.

Η 29χρονη έδωσε τον καλύτερό της εαυτό στη σκηνή χορεύοντας και τραγουδώντας ασταμάτητα, ενώ ήταν προφανές ότι πέρασε τον τελευταίο μήνα στο… γυμναστήριο!

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, η Spears φόρεσε πολλά μικροσκοπικά κουστούμια του σχεδιαστή Zaldy Goco που άφηναν ελάχιστα στη φαντασία.

«Η πραγματική πηγή έμπνευσης ήταν η ίδια η Britney. Είναι ένα πολύ σέξι κορίτσι», είπε αναφορικά με το σόου ο  Goco.
Η αλήθεια είναι πάντως, πως παρά τα όσα έζησε και τις δύσκολες και περίπλοκες καταστάσεις στις οποίες «έμπλεξε» η Britney κατάφερε να «αναγεννηθεί» και να επιστέψει στην κορυφή, αυτή τη φορά πιο όμορφη και…ώριμη!

πηγη:protothema.gr

Ταξιτζήδες έσπασαν γραφεία βουλευτών σε Ιωάννινα, Σάμο

Τραμπουκισμοί σε βάρος βουλευτών της ελληνικής περιφέρειας σημειώθηκαν σήμερα από ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι εισέβαλαν με το έτσι θέλω στα πολιτικά γραφεία τους και προκάλεσαν τεράστιες υλικές ζημιές.

Ειδικότερα, σοβαρές ζημιές υπέστησαν τα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Παντούλα και Θανάση Οικονόμου, από ιδιοκτήτες ταξί, αφού προηγουμένως εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στην κεντρική πλατεία και έκαναν πορεία πεζοί.

Στα γραφεία δεν βρίσκονταν οι

Αγανακτισμένοι: «Θα ξαναστήσουμε σκηνές στο Σύνταγμα»

Μπορεί μετά από παρέμβαση του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη, οι σκηνές, τα κιόσκια και τα πανό να εξαφανίστηκαν από το Σύνταγμα, φαίνεται, ωστόσο, πως οι Αγανακτισμένοι είναι αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν την αγαπημένη τους πλατεία.
Το απόγευμα της Δευτέρας, ύστερα από πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στην πλατεία Κοτζιά, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στην απόφαση του Γιώργου Καμίνη, να απομακρυνθούν οι σκηνές τους από το Σύνταγμα, οι Αγανακτισμένοι δήλωσαν πως θα επιστρέψουν στην πλατεία.
«Το Σύνταγμα είμαστε εμείς και θα είμαστε παντού», φώναζαν οι Αγανακτισμένοι της Αθήνας.
Δήλωσαν μάλιστα ότι θα επιχειρήσουν με κάθε τρόπο να «επανεγκατασταθούν» στο Σύνταγμα, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ανοίγματος ενός νέου μετώπου με την κυβέρνηση.
Χαρακτηριστικό είναι ότι αμέσως μετά την πορεία στο κέντρο, οι Αγανακτισμένοι επέστρεψαν στο Σύνταγμα για να συζητήσουν την πορεία των δράσεων τους.
πηγη:protothema.gr

Ετσι για το κέφι!!

Το διαβολοθήλυκο Candice Swanepoel

Μπορεί η πατροπαράδοτη γιορτή του Halloween να βρίσκεται τρεις μήνες μακριά, ωστόσο αυτό δείχνει να μην ενδιαφέρει και πολύ την πανέμορφη ξανθιά καλλονή  Candice Swanepoel, η οποία το έχει βάλει σκοπό να τρελάνει μέσα στην «καρδιά» του καλοκαιριού το ανδρικό κοινό της.

Το 22χρονο μοντέλο από τη Νότια Αφρική έχει μπει για τα καλά στο «πνεύμα» της γιορτής και ψάχνει ήδη για την καλύτερη φορεσιά. Σε μια τεράστια και πολύ σέξι ποικιλία από τα νέα κοστούμια της Victoria's Secret η νεαρά αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τις υπέροχες καμπύλες της και αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για το νέο «εξυπνότατο» εγχείρημα της εταιρείας.

Υπάρχει κάποιος που δεν θα ντυθεί φέτος;

πηγη:protothema.gr

Συνεχίζονται τα αιματηρά επεισόδια στο Πακιστάν

Οι ταραχές συνεχίστηκαν σήμερα--όπως και το Σαββατοκύριακο--στο Καράτσι παρά τις προσπάθειες των αρχών να ελέγξουν την κατάσταση στο σημαντικό αυτό εμπορικό και οικονομικό κέντρο, όπου βρίσκονται το μεγαλύτερο λιμάνι του Πακιστάν, το χρηματιστήριο και η κεντρική τράπεζα.

Σύμφωνα με την αστυνομία 17 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην πόλη από το πρωί της Κυριακής σε συγκρούσεις που προκαλούν εθνοτικές και θρησκευτικές εντάσεις. Μέσα στον Ιούλιο, κατά την ίδια πηγή, σκοτώθηκαν 200 άνθρωποι--ο απολογισμός του μήνα είναι από τους πιο αιματηρούς τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Στις περισσότερες από τις περιοχές που

Πάνε... πλατεία Κοτζιά οι Αγανακτισμένοι

Πορεία διαμαρτυρίας  στο Δημαρχείο της Αθήνας θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα το απόγευμα στις 6 οι Αγανακτισμένοι, μετά την απομάκρυνση των σκηνών από την πλατεία Συντάγματος που πραγματοποίησαν συνεργεία
του δήμου.

Οι Αγανακτισμένοι πραγματοποίησαν το Σάββατο συνέλευση στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να καθορίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Στη συνέλευση ψηφίστηκε πορεία διαμαρτυρίας από την πλατεία Συντάγματος προς το Δημαρχείο και διεξαγωγή συνέλευσης στην πλατεία Κοτζιά.
Πηγη:protothema.gr

Νέα άκαρπη συνάντηση των ιδιοκτητών ταξί με Ραγκούση

Σκληραίνουν τη στάση τους οι ιδιοκτήτες ταξί μετά και τη νέα άκαρπη συνάντηση που είχαν το πρωί της Δευτέρας με τον υπουργό Υποδομών, Γ. Ραγκούση.

Οι αυτοκινητιστές που συγκεντρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας έξω από το υπουργείο Υποδομών, προγραμματίζουν να αποκλείσουν το υπουργείο για το επόμενο 48ωρο, μετά το «ναυάγιο» της νέας τους συνάντησης με τον υπουργό.

Το υπουργείο προειδοποίησε τους αυτοκινητιστές ότι

Η βιταμίνη C μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καταρράκτη

Οι ηλικιωμένοι που προσλαμβάνουν ελάχιστη βιταμίνη C από διατροφικές πηγές, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καταρράκτη, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Ophthalmology.

Ο καταρράκτης είναι η θόλωση του φυσικού φακού του ματιού. Ο φακός αυτός βρίσκεται πίσω από την κόρη και ονομάζεται κρυσταλλοειδής. Στην ουσία είναι αυτός που μας δίνει τη δυνατότητα να εστιάσουμε σε κάποιο σημείο, είτε μακριά είτε κοντά. Είναι το συχνότερο πρόβλημα όρασης στην τρίτη ηλικία και ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι με υψηλότερη κατανάλωση αντιοξειδωτικών, όπως η βιταμίνη C, διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης της πάθησης.

Αλλά οι μελέτες αυτές έχουν γίνει σε δυτικές χώρες

Αμετάβλητη στο 9,9% η ανεργία στην ευρωζώνη τον Ιούνιο

Στο 9,9% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στην ευρωζώνη τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

Το υψηλότερο ποσοστό καταγράφηκε για μια ακόμα φορά στην Ισπανία με 21% και στην Ιρλανδία με 14,2%.

Σε αριθμούς οι άνεργοι ξεπερνούν τους 15,6 εκατομμύρια ανθρώπους, με αύξηση κατά 18.000 άτομα έναντι του Μαΐου, αλλά κατά 346.000 άτομα λιγότερα σε ετήσια βάση.
Newsroom ΔΟΛ
πηγη:www.in.gr