Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

kalio. Τι πέταξε, πάλι...;;;

ΧΑΧΑ Σαν σήμερα!!



1968: Σαν σήμερα ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο επονομαζόμενος και «Γέρος της Δημοκρατίας», πολιτικός που διετέλεσε και πρωθυπουργός πέθανε!. [γεν. 18/2/1988] 

revenikia.blogspoot.com

Δημοψήφισμα για επιστροφή στη δραχμή;Τι συνέπειες έχει ;



Τώρα που η κυβέρνηση μας αποφάσισε να μεταφέρει τις ευθύνες των αποφάσεων στο λαό, με ένα δημοψήφισμα, το οποίο -ούτε λίγο ούτε πολύ- θα μας ζητά να διαλέξουμε «Δανειακή σύμβαση ή Έξοδο από την ευρωζώνη»

Τι συνέπειες έχει η επιστροφή στη δραχμή;


Ας δούμε τι συνέπειες θα είχαμε εάν η Ελλάδα αποφάσιζε την έξοδό της από την ευρωζώνη:


Δημοψήφισμα για επιστροφή στη δραχμή; Οι συνέπειες για την Ελλάδα

  • Θα υπάρξουν μεγάλες ελλείψεις σε προϊόντα και εμπορεύματα στις εγχώριες αγορές. Ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης ή παραγόμενα στην Ελλάδα θα υπάρξουν ελλείψεις διότι οι

Ιαπωνία: Πόλεμο κατά των κερδοσκόπων του γιεν διεξάγει η κυβέρνηση


Σε πόλεμο νεύρων κατά των κερδοσκόπων έχει αποδυθεί η κυβέρνηση με τις παρεμβάσεις της στην αγορά συναλλάγματος του Τόκιο προκειμένου να μην επιτρέψει την ανατίμηση του γιεν και την παρεμπόδιση – λόγω ακρίβειας – των εξαγωγών της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Τζουν Αζούμι.
"Είμαστε προσηλωμένοι στον πόλεμο νεύρων κατά των κερδοσκόπων" είπε χαρακτηριστικά ο Ιάπωνας υπουργός. Αζούμι, σε συνέντευξη Τύπου.
Η ιαπωνική συναλλαγματική παρέμβαση της Δευτέρας είναι η δεύτερη μέσα σε τρεις μήνες και η τρίτη μέσα στο 2011 και ανήλθε στο ποσό των 10 τρισ. γιεν ή 128 δισ. δολ., δηλαδή πάνω από το διπλάσιο της προηγούμενης παρέμβασης ρεκόρ του Αυγούστου, γράφει η εφημερίδα Asahi.
Τον Σεπτέμβριο ο Αζούμι είχε δηλώσει πως η κυβέρνηση θα αύξαινε το νομισματικό απόθεμα για παρόμοιες παρεμβάσεις στα 46 τρισ. γιεν. Εάν λοιπόν επιβεβαιωθεί το ποσό της παρέμβασης της Δευτέρας, αυτό σημαίνει πως η ιαπωνική κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να διαθέτει 36 τρις γιεν εφόδια για τον νομισματικό πόλεμο που έχει ξεκινήσει.
Τώρα η αγορά προσπαθεί να καταλάβει εάν ο Αζούμι σκοπεύει να ακολουθήσει τις προειδοποιήσεις του και να παρεμβαίνει στην αγορά.
Στο μεταξύ στο Τόκιο ο δείκτης μετοχών Nikkei υποχώρησε κατά 152,87 μονάδες φτάνοντας τις 8.835,52 και σημειώνοντας κάμψη κατά -1,7%.

www.enet.gr

Την άνοιξη θα ξέρουμε αν γλιτώσαμε την πτώχευση


Το χρέος παραμένει σχεδόν το ίδιο. Αυτό που αλλάζει είναι η παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας (φωτ. από τη διαδήλωση έξω από το ξενοδοχείο όπου πραγματοποιήθηκε η Σοσιαλιστική Διεθνής)Εγκυροι κύκλοι, που παρακολουθούν και γνωρίζουν το σκεπτικό του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, διαπιστώνουν έκδηλη ανησυχία ως προς την υπόθεση του ελληνικού χρέους, λόγω της αβεβαιότητας που καλύπτει τις προθέσεις των τραπεζών και για το πόσο η διαβεβαίωση του διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνών Χρηματοδοτήσεων (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, για «κούρεμα» 50% είναι πράγματι μια ρεαλιστική προσδοκία.
Το χρέος παραμένει σχεδόν το ίδιο. Αυτό που αλλάζει είναι η παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας (φωτ. από τη διαδήλωση έξω από το ξενοδοχείο όπου πραγματοποιήθηκε η Σοσιαλιστική Διεθνής)Ολα θα εξαρτηθούν την άνοιξη, οπότε -σύμφωνα με ανώτατο χρηματοπιστωτικό παράγοντα- θα κριθεί κατά πόσον η Ελλάδα θα αποφύγει τελικά την ανεξέλεγκτη πτώχευση, σ' αυτήν

Πόζαρε γυμνή εξαιτίας ενός… Ελληνα

Εργάστηκε μία εικοσαετία ως μοντέλο, έπρεπε όμως να γίνει 41 ετών για να αποφασίσει να ποζάρει γυμνή. Η Melanie Sykes δεν αρνήθηκε ποτέ τις σέξι πόζες, ωστόσο όσοι της ζητούσαν να βγάλει τα ρούχα της για τον φωτογραφικό φακό εισέπρατταν ένα ηχηρό όχι.

Τελικά όμως έπρεπε να περάσουν τα χρόνια για να νιώσει άνετα με το σώμα της και να τα βγάλει σχεδόν όλα για λογαριασμό του περιοδικού Esquire. Το μοντέλο και τηλεπαρουσιάστρια απόκτησε το καλύτερο κορμί που είχε ποτέ και όλα αυτά χάρη σε έναν Έλληνα.

Όταν άρχισε να βγαίνει με τον 28χρονο γυμναστή Craig Eleftheriou της έγινε και εκείνης εθισμός η γυμναστική με αποτέλεσμα να κάνει κορμί-λαμπάδα! Μόλις λοιπόν είδε ότι είναι πιο όμορφη από ποτέ αποφάσισε να τολμήσει και τη γυμνή φωτογράφηση…



www.protothema.gr

Επικρίσεις για το δημοψήφισμα από τα ξένα ΜΜΕ

Για προωρη ανατροπή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία της Αθήνας, κάνουν λόγο τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, ενώ η Κομισιόν τηρεί σιγήν ιχθύος και επισήμως η εκπρόσωπός της, Καρολίνα Κότοβα, αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε σχετικά με την ανακοίνωση περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος, αλλά και για τα περί ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση. Ανεπισήμως όμως στις Βρυξέλλες μιλούν για πολιτική απάτη της Ελλάδος.

«Οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουν  σχετικά με τις αποφάσεις του συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες. Η διάσωση είναι σε κίνδυνο. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν απόρριψη» αναφέρει η γερμανική Handelsblatt.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάνει έναν περίεργο ελιγμό. Τώρα η