Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Σαν σήμερα


Γιορτάζουν: Αφθόνιος, Αφθονία
  • Γεγονoτα
1789: Κατά τη διάρκεια της γαλλικής επανάστασης, εθνικοποιείται η περιουσία της γαλλικής εκκλησίας.
1823: Σε μήνυμά του στο Κογκρέσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζέιμς Μονρόε αναγνωρίζει το δικαίωμα των επαναστατημένων Ελλήνων στην ανεξαρτησία.
1917: Ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Άρθουρ Τζέιμς Μπάλφουρ, δηλώνει ότι

Ξήλωσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗ


Αγνωστοι αι βουλαί και αι προθέσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη για το τι μέλλει γενέσθαι στις Ενοπλες Δυνάμεις. Εν μέσω κατάρρευσης της κυβέρνησης, ο υπουργός ξήλωσε όλους τους αρχηγούς, σχεδόν όλους τους αντιστράτηγους του Στρατού Ξηράς και τους ανώτατους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, για να προχωρήσει σε έκτακτες κρίσεις και δημιουργία νέας στρατιωτικής ηγεσίας.Η εντελώς αψυχολόγητη ενεργεία του υπουργού, ιδίως την ώρα που η κυβέρνηση κλυδωνίζεται, επικρίθηκε απ' όλα τα κόμματα. Η Ν.Δ. δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει τις κρίσεις και την απόφαση που στρέφεται εναντίον του εθνικού συμφέροντος. Το ΚΚΕ ζήτησε ξεκάθαρες εξηγήσεις για το λόγο των εκτάκτων κρίσεων, το ΛΑΟΣ καταδίκασε τις έκτακτες κρίσεις, όπως και η Δημοκρατική Συμμαχία και η Δημοκρατική Αριστερά.
Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι οι τέσσερις αποστρατευθέντες αρχηγοί ήταν αυτοί στους

Madalina Ghenea: Αυτό είναι το κορίτσι του DiCaprio

Μετά τη σύντομη σχέση με την ηθοποιό Blake Lively, ο Leonardo DiCaprio αποφάσισε να επιστρέψει στις παλιές καλές μέρες. Ποιες είναι αυτές; Οι μέρες που τα είχε με μοντέλα. Και το όνομα αυτής; Madalina Ghenea. Η μελαχρινή καλλονή που βρίσκεται αυτόν τον καιρό δίπλα στον 36χρονο ηθοποιό γεννήθηκε πριν από 23 χρόνια στη Ρουμανία.

Ασχολήθηκε με το μόντελινγκ από πολύ μικρή και μετακόμισε στην Ιταλία για να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό. Τον καιρό εκείνο γίνεται γνωστή για τη σχέση της με τον Eros Ramazzotti. Σύμφωνα με την «Daily Telegraph» της Αυστραλίας το ζευγάρι εθεάθη πριν από μερικές μέρες στο Σίδνεϊ, σε ένα μπαλκόνι ξενοδοχείου.



www.protothema.gr

Λιμενικοί διακινούσαν ναρκωτικά στην Κέρκυρα Μαζί με 3 Αλβανούς!

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών με τη σύλληψη δύο αντρών του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούσαν στο κλιμάκιο ειδικών αποστολών, ο ένας νυν και ο άλλος πρώην υπάλληλος στην υπηρεσία, αλλά και τριών Αλβανών, ύστερα από ειδική επιχείρηση των βατραχανθρώπων του λιμενικού που έφθασαν από τον Πειραιά στην Κέρκυρα.

Η επιχείρηση των βατραχανθρώπων έγινε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή του στενού της Κέρκυρας με την Αλβανία στη θέση Φτελιάς και κατασχέθηκαν 100 περίπου κιλά ινδικής κάνναβης.

Οι δύο συλληφθέντες λιμενικοί το τελευταίο διάστημα είχαν κινήσει τις υποψίες των συναδέλφων τους και σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και μέσα από τις συνομιλίες τους και την αξιοποίηση των στοιχείων το κύκλωμα εξαρθρώθηκε



www.protothema.gr

Πέντε γυναίκες απειλούν τον Γιώργο

Θύελλα με έντονο άρωμα γυναίκας σαρώνει το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ καθώς οι κυρίες Μιλένα Αποστολάκη, Βάσω Παπανδρέου, Τόνια Αντωνίου, Εύα Καϊλή και Χαρά Κεφαλίδου αμφισβητούν τον πρωθυπουργό, απειλούν ευθέως την συνοχή της κυβέρνησης και επιχειρούν να μετατραπούν σε «ισχυρό φύλο» της Κ.Ο του κυβερνώντος κόμματος.

Εως αυτή την ώρα μόνο η κυρία Αποστολάκη έκανε το βήμα και ανεξαρτητοποιήθηκε όμως οι υπόλοιπες τέσσερις με δηλώσεις και επιστολές αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση στην