Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

"Να αγοράσει την ΕΥΑΘ, ο λαός της Θεσσαλονίκης" !!!


Αυτή είναι η πρόταση του Συλλόγου εργαζομένων ΕΥΑΘ.  
Αναλυτικά: Τετάρτη 10 Αυγούστου στο εργατικό κέντρο 8.00μμ
Η ΕΥΑΘ ΑΕ είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση με ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο καθώς φροντίζει για την παροχή ύδρευσης και υγιεινής σε όλους του κατοίκους της πόλης. Αυτή τη στιγμή αυτή η κοινωνική επιχείρηση βρίσκεται πρώτη στην λίστα αποκρατικοποιήσεων. Ο καιρός που η ΕΥΑΘ τελούσε υπό κρατικό έλεγχο έχει παρέλθει. Το κράτος βάζει στο σφυρί κάθε τι δημόσιο και κοινωνικό και μαζί με αυτά και το νερό της πόλης μας. Έχει κανένα νόημα πια να ζητάμε από αυτούς που ξεπουλάνε την δημόσια περιουσία να την υπερασπιστούνε; Οι αποφάσεις στο όνομα της τρόικα 
 για το ξεπούλημα της ΕΥΑΘ έχουν ήδη παρθεί και η υπεράσπιση της δεν είναι πια θέμα κυβερνητικής πολιτικής, αλλά δράσης των πολιτών της Θεσσαλονίκης και μόνο.

Όλοι εμείς που μοιραζόμαστε από κοινού το

Τρεις ακόμα νεκροί στη Βρετανία


Τρεις ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα της Τρίτης στο Μπέρμιγχαμ, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βρετανίας και θέατρο βίαιων ταραχών, όταν παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο στο Μπέρμιγχαμ. Τα βίαια επεισόδια εξαπλώθηκαν σε δεκάδες πόλεις της χώρας, με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να ανακοινώνει ενισχύσεις της αστυνομίας για την αντιμετώπισή τους.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τους 3 νέους θανάτους, χωρίς πάντως .. να διευκρινίσει εάν συνδέονται με τις ταραχές, ωστόσο προέβη σε μία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Επίσκεψη στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής πραγματοποίησε ο Γερμανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Κος Wolfgang Hoelscher Obermaier όπου και συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο, τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιώργο Γκιλή και τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρη Τάσιο .

Ακολούθως ο Γερμανός διπλωμάτης επισκέφθηκε το επιμελητήριο όπου
ο πρόεδρος Γιώργος Γκιλης τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον του για την Χαλκιδική και τον ενημέρωσε για τις δράσεις του φορέα.
Του εξέθεσε τα πλεονεκτήματα που έχουν τα

Ηλεκτρονικό χαρτί... γράψε-σβήσε


Νέου τύπου ηλεκτρονικό χαρτί που μπορεί να εκτυπωθεί και να σβηστεί έως 260 φορές κατασκεύασαν ερευνητές από την Ταϊβάν, εφεύρεση που, όπως λένε, θα μπορούσε να αντικαταστήσει το χαρτί που χρησιμοποιείται π.χ. σε διαφημιστικές αφίσες και χάρτινες επιγραφές, που σήμερα εκτυπώνονται κατά εκατομμύρια, σώζοντας δέντρα και εξοικονομώντας χρήματα.

Σε αντίθεση με άλλα ηλεκτρονικά χαρτιά, το «i2R e-Paper» είναι συμβατό με θερμικούς εκτυπωτές, όπως αυτοί που χρησιμοποιούνται για τις

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα

Μετά τον μίνι καύσωνα έρχονται βροχές και καταιγίδες με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) να εκδίδει για σήμερα το απόγευμα έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Σύμφωνα με το δελτίο, προβλέπονται καταιγίδες έως το πρωί της Πέμπτης στην Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα.
Για την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου οι καταιγίδες προβλέπεται να έχουν έντονη μορφή και ενδεχομένως να συνοδεύονται από χαλάζι.
Επίσης θα επικρατήσουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι από 7 έως 8 μποφόρ, ενώ προβλέπεται ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.
πηγη: www.enet.gr

Λαική βραδιά στο Χοροστάσι της Μεγάλης Παναγίας

Στις 10 Αυγούστου η επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγίας διοργανώνει λαϊκή βραδιά  στο χοροστάσι με την Γώγα, την Αθηνά και το συγκρότημα τους. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενίσχυση του ΑΓΩΝΑ μας. Συμμετέχει και η συντονιστική επιτροπή φορέων Σταγείρων-Ακάνθου.
πηγη:revenikia.blogspot.com