Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Αστυνομικός διαχειριστής group επιθέσων στο facebook


Από tvxs.gr : Δικογραφία σε βάρος 23χρονου αστυνομικού, ο οποίος ήταν διαχειριστής ομάδας στο facebook και παρότρυνε άλλους αστυνομικούς στη διάπραξη βίαιων επιθέσεων σε αντιεξουσιαστές, ή άλλα άτομα, σχηματίζεται από το Τμήμα Γενικών Υποθέσεων και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο 23χρονος αστυνομικός, είχε δημιουργήσει.. και διαχειριζόταν το group στο facebook, με τίτλο «Ομάδα ΔΕΛΤΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ», εδώ και τέσσερις μήνες, χωρίς να έχει σχέση με την ομάδα ΔΕΛΤΑ, καθώς υπηρετεί σε άλλη υπηρεσία της Αττικής και αναρτούσε εμπρηστικά σχόλια και προτροπές, που από την επισκεψιμότητα διαπιστώνεται ότι είχαν απήχηση σε σημαντικό κοινό.

Παράλληλα δημοσίευε τίτλους και εμβλήματα της Αστυνομίας, φωτογραφίες αστυνομικού περιεχομένου και εξέφραζε μια άποψη για τη λειτουργία του Σώματος, που χαρακτηρίζεται επικίνδυνη.

Μετά από καταγγελία που έφτασε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος, ξεκίνησε έρευνα και με εισαγγελική παραγγελία, ενημερώθηκε η διαχειρίστρια εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης και καταργήθηκε ο ιστότοπος.

Από την περαιτέρω αστυνομική ψηφιακή έρευνα και την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, εντοπίσθηκαν και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δημιουργού και διαχειριστή της ομάδας στο πρόσωπο του 23χρονου αστυνομικού.

Χθες, κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία εισαγγελέα, πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του αστυνομικού, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, εντός του οποίου βρέθηκαν αποθηκευμένες φωτογραφίες οι οποίες είχαν αναρτηθεί στην επίμαχη σελίδαΟ 23χρονος δεν συνελήφθη, γιατί είχαν παρέλθει τα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας και η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο 23χρονος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου