Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗN ΠΗΓΗ ΔΟΥΜΠΙΩΝ


Μια σειρά ερωτημάτων θέτει η μείζονα αντιπολίτευσης του ΔΣ Πολυγύρου αναφορικά με την Ιαματική Πηγή των Αγίων Αποστόλων της τοπικής κοινότητας των Δουμπιών.
Το 2006 ο πρώην Δήμος Ανθεμούντα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,παραχώρησε την εκμετάλλευση της Ιαματικής Πηγής των Αγίων Αποστόλων της Τ.Κ Δουμπιών στην εταιρεία “Οινοποιία Ε. Μαλαματίνας και Υιοί Α.Ε.Β.Ε” συμμετέχοντας στην συσταθείσα Α.Ε με ποσοστό 33% του μετοχικού κεφαλαίου.
Προς το σκοπό αυτό υπογράφει Ιδιωτικό Συμφωνητικό μεταβιβάσεως μετοχών και όρων συνεργασίας, μεταξύ της εταιρείας “Οινοποιία Μαλαματίνα” και του  πρώην Δήμου Ανθεμούντα.
Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του ΔΣ Πολυγύρου ζητούν από το δήμαρχο Πολυγύρου Αστέριο Ζωγράφο να τους ενημερώσει για τα παρακάτω:
 
1) Αν συνεχίζει ο Δήμος να έχει το 33% του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας. Αν όχι, ποια είναι σήμερα η Μετοχική σύνθεση της Εταιρείας.
2) Αν έχει γίνει αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου. Ποια είναι και με ποιες αποφάσεις Γ.Σ έγινε αυτή.
3) Αν στις Γ.Σ που αποφασίσθηκε αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, είχε ειδοποιηθεί ο Δήμος  Ανθεμούντα νομίμως και ποια η απάντηση του Δήμου.
4) Ισχύει και υλοποιείται το άρθρο 8 του Ιδιωτικού Συμφωνητικού για τις θέσεις εργασίας του εργατοϋπαλληλικού προσωπικού;
5) Ποια ήταν τα έσοδα του Δήμου Ανθεμούντα (κατ΄ έτος) και ποια σήμερα του Δήμου Πολυγύρου από την παραχώρηση της πηγής και την συμμετοχή του στην Α.Ε και τι έχει εισπράξει από τα τέλη εμφιαλώσεως;
6) Τι ανταποδοτικά οφέλη έχει η Τ.Κ Δουμπιών;
7) Ποια είναι σήμερα η οικονομική θέση της εταιρείας;
8) Ποια η θέση του Δήμου Πολυγύρου επί των θεμάτων στην Γ.Σ στις 30/06/2011.
halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου